איך לכתוב תוכן לאתר העסקי שלך

היום כולם כבר מכירים את המשפט "התוכן הוא המלך", אבל לא כולם באמת מבינים את המשמעות מאחוריו.
בתור בונה אתרים ודפי נחיתה, יצא לי להיתקל לא מעט באתרים שהיו בנויים מדהים, אבל התוכן היה גנרי מידיי, דומה להמון דברים אחרים ודיי משעמם.

האתר העסקי שלך הוא זה שיעזור לך ליצור נוכחות דיגיטלית חזקה, אבל זה לא יקרה אם התוכן לא יצליח לגעת בקהל. תוכן טוב עוזר לך לבלוט מעל הקולגות שלך, לבדל את העסק שלך ולמשוך את קהל היעד המדויק ביותר עבורך. 

אז בשביל שלא תעשי את אותן טעויות שאני רואה לא מעט באתרים של בעלי עסקים, אני כאן בשביל להראות לך איך לכתוב תוכן שיעזור לך להשיג לידים ולקוחות משלמים.

#1 תזכרי מה הבידול של העסק שלך

איך הקהל יזכור אותך מבין כל שאר הקולגות שלך, אם את לא גורמת לו לזכור אותך?
הבידול שלך זה מה שגורם לקהל לבחור בך מעל השאר, ולכן את צריכה לזכור לכתוב את התוכן בצורה שתדגיש את הבידול, את החוזקות ואת היתרונות שלך.

לדוגמה: הבידול שלי הוא שאני עוזרת לבעלות עסקים ללמוד איך לנהל את האתר בעצמן באופן עצמאי,
במקום ללכת ולשלם כסף למישהו אחר שיעשה את זה בשבילן.

בגלל שאני מאמינה בעצמאות ושליטה בעסק, פיתחתי הצעה ייחודית לי שעוזרת לי לבדל את עצמי מהשאר,
ואפשר לראות את הבידול הזה באתר שלי כבר מההתחלה.

איך לכתוב תוכן לאתר

#2 תגדירי מטרה לאתר שלך

אנחנו לא באמת נדע איך לכתוב תוכן לאתר בלי להבין מה המטרה של האתר, למה הוא נועד ומה אני רוצה להעביר לקהל היעד.
המטרה של האתר היא המדריך השקוף שלנו שיעזור לנו לכוון את הקהל בעזרת התוכן.
לאתר יכולות להיות כמה מטרות, כמו מיצוב עצמי והקמת תדמית לעסק, מכירה של מוצרים או שירותים,
הגדלת הקהילה של העסק או איסוף לידים.

עם כל זה, חשוב לשים את המטרה המרכזית בפרונט, כדי שנוכל להוביל את הקהל שלנו לבצע את הפעולה שתשיג לנו את המטרה.

לדוגמה, אם המטרה שלי היא איסוף לידים, אני ארצה לכתוב תוכן מעמיק יותר על השירות המרכזי שלי ולשים אותו במקום מפתח אסטרטגי נכון בדף הבית של האתר.

 

אם מטרה נוספת שלי היא להגדיל את הקהילה (אבל זו לא המטרה המרכזית שלי), אני אוכל לכתוב 2 שורות קצרות על הניוזלטר או פשוט לשים אייקונים של רשתות חברתיות, אבל זה לא יהיה בראש סדר העדיפויות שלי. 

חשוב להבין איך מסדרים את האזורים בדף הבית בצורה נכונה ואיך לכתוב תוכן מושך לאותם האזורים, כדי שיתאימו למטרה המרכזית של האתר שלך.

איך לכתוב תוכן עם מטרה

#3 תני כבוד לכותרות באתר

הכותרות הראשיות והמשניות הן הדבר הראשון שהקהל שלך רואה כשהוא נכנס לאתר בפעם הראשונה. בת'כלס, זה מה שקובע האם הלקוח הפוטנציאלי הולך להישאר באתר ולהמשיך לקרוא, או לצאת ממנו תוך 3 שניות.

הכותרות אמורות להיות מושכות תשומת לב, פשוטות להבנה וכתובות בשפה שבה הקהל שלך משתמש ביום יום. אגב, זוכרת את הבידול מהטיפ הראשון? תשתמשי בכותרות באתר בשביל להציג את הבידול שלך בצורה מעניינת ומושכת.

לדוגמה, בדף הבית באתר שלי תוכלי לראות את הבידול מודגש בכותרת משנה וכותרת ראשית, כבר בחלק הראשון של דף הבית. הכותרות גורמות לקהל לא להתעלם מהן דווקא כי הן גדולות ובולטות יותר.

#4 תכתבי בשפה של הקהל שלך

יש לנו נטייה לחשוב שהקהל שלנו מחפש מקצועיות שיא, שימוש במושגים נחשבים ודיסטנס מטורף של "בעל עסק – לקוח", ואני כאן לומר לך שההפך הוא הנכון.

הקהל שלך רוצה להבין אותך, להתחבר אלייך באמצעות התוכן ולהזדהות איתך עד כדי כך שהם מרגישים שהם מכירים אותך שנים. בדיוק בזכות זה, התוכן צריך להיות בגובה העיניים, אמיתי, כנה ופשוט.

את מכירה את הקהל שלך הכי טוב. תנסי להבין באיזה שפה הוא מדבר, באילו מונחים הוא משתמש ומה הם מצפים לראות ממך.

בנוסף, זה גם מאוד תלוי במה שאת רוצה לשדר לקהל. אם את רוצה שירגישו ממך וייב קליל או הומוריסטי, שלבי את זה בתוכן שלך וככה את תגרמי לקהל להרגיש יותר קרובים אלייך.
אם את רוצה שירגישו ממך וייב של אדם מקצועי ורציני שמשתמש בעובדות ובא להראות תוצאות, שלבי את זה בתוכן ואת תגרמי לקהל שלך להיכנס למוד רציני של עבודה.

הכל תלוי בשפה של הקהל, ובמה שאת רוצה לשדר.

#5 שלבי הנעה לפעולה

ההנעה לפעולה גורמת לקהל שמבקר באתר לייצר איתנו מעורבות ולהתקדם אל עבר המטרה שהגדרנו שאנחנו רוצות להשיג מהאתר.

בעזרת ההנעה הזו אנחנו יכולות לגרום לקהל לבצע כל פעולה שנרצה, כמו השארת פרטים, הרשמה לניוזלטר או להוריד קובץ מתנה. אבל גם כאן, חשוב לזכור להשתמש בשפה של הקהל שלנו ולהדגיש את התועלת בתוך ההנעה לפעולה.

 

לצורך העניין, אם אני רוצה שהם ישאירו פרטים על שירות מסוים שאני מציעה, אני יכולה לכתוב בהנעה לפעולה "תשאירו פרטים ואחזור אליכם".

אבל.. אני גם יכולה לכתוב: "בא לך לדעת עוד? תשאירי פרטים ונדבר בקרוב!"

שינוי קטן במשפט ויצרנו את אותו המסר, אבל עם וייב שונה לחלוטין!

אגב, אני מלמדת את זה ממש בהרחבה כחלק מהקורס שלי – My Business Story, שמלמד איך לכתוב עמוד אודות ממיר לאתר העסקי שלך.

אין ספק שצריך לדעת איך לכתוב תוכן לאתר בצורה מדויקת וזאת לא עבודה פשוטה.
אבל ככל שתשקיעי יותר זמן במחקר את תראי איך הכתיבה הופכת להרבה יותר פשוטה וקלילה. בסופו של דבר, אנחנו נרצה לכתוב כמו שאנחנו מדברות ביום יום, להדגיש את הבידול שלנו ולזכור את המטרה המרכזית של האתר.

כל השאר, זה כבר פיס אוף קייק 🙂

אהבת את הפוסט? את מוזמנת לשתף אותו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

7 צעדים פשוטים ליצירת כרטיס ביקור דיגיטלי לעסק שלך בעצמך

מלאי את הפרטים כאן למטה ותקבלי את המיני קורס המפורט שילמד אותך איך להקים בעצמך כרטיס ביקור דיגיטלי לעסק ב 7 צעדים פשוטים בלבד!

אני רוצה לעזור לך לבנות את האתר העסקי שחלמת עליו!

כל מה שאת צריכה לעשות זה להשאיר לי כאן את הפרטים שלך ולספר לי קצת על העסק, ואני אחזור אלייך לשיחת ייעוץ חינמית לחלוטין שתעזור לנו להבין ביחד איזה אתר העסק שלך צריך!