6 צעדים לכתיבת עמוד אודות באתר העסקי שלך

כשחושבים על כתיבת עמוד אודות לאתר העסקי שלנו בפעם הראשונה, זה נראה כמו דבר דיי פשוט לכתוב ולא כזה מאיים.
הרי מה זה עמוד אודות? זה עמוד באתר שבו אנחנו מספרות קצת עלינו ועל העסק שלנו כדי שקהל הלקוחות שלנו יבין מול מי הוא עומד. קליל. 

אבל ברגע שאנחנו מתיישבות לכתוב את התוכן… פתאום אנחנו נתקעות.
קשה לנו להבין איך לגשת לזה, מה צריך לשלב בעמוד ומה ממש כדאי להשאיר בחוץ, איך לספר על עצמי בצורה מעניינת – ולמה כל זה בכלל חשוב?

אז רגע לפני שנענה על השאלות האלו, חשוב רגע שנבין משהו:
עמוד אודות הוא אחד העמודים החשובים ביותר באתר שלנו, גם אם נראה שאין סיבה להשקיע בו.
זה בין העמודים הראשונים שהקהל ייכנס אליו, וזה אולי העמוד שהכי ישפיע על ההחלטה של הקהל – האם לרכוש ממך, או מקולגה אחרת שלך?

כתיבת עמוד אודות זו פעולה חשובה, מכמה סיבות:

  1. מספרת את הסיפור של העסק.
    לכל עסק יש סיפור, ואנחנו – כאנשים עם תחושות ורגשות – אוהבים מאוד להתחבר לסיפור, לראות איפה זה פוגש אותנו בחיים ואיך זה משפיע עלינו.
    לכן חשוב מאוד להתייחס לעמוד האודות שלנו כאל סיפור, והמטרה היא לגרום לקהל להתחבר אלינו ואל המוצר או השירות שלנו באמצעות הסיפור הזה.

     

  2. גורמת ללקוח לקבל החלטה – האם להשתמש בשירות שלך?
    עמוד אודות שכתוב טוב הוא אחד כזה שמוריד את החסמים של הלקוחות הפוטנציאליים שלנו, גורם לנו להראות אמינים וסמכותיים, גורם לקהל להתחבר לסיפור שלנו ולבצע את ההחלטה החשובה שהיא – האם להשתמש בשירות שלי, או האם לרכוש את המוצר שלי?
    ברגע שעמוד האודות שלנו נראה אנושי, נראה שיש פה איזה בעל סמכות שאפשר לפנות אליו, זה מגביר את האמינות שלנו אצל הגולשים וגורם להם להוריד את החסמים ולסמוך עלינו יותר.

  3. מגבירה את אמינות העסק בעיני גוגל.
    זה לא סוד שאנחנו כנראה נרצה לספק את מנוע החיפוש הגדול ביותר בעולם ולגרום לו לאהוב אותנו. עמוד האודות הוא אחד הדרכים הכי חשובות לעשות את זה.
    ברגע שגולש מחפש את השם שלנו בגוגל והוא בעצם מובל אל עמוד האודות או אל האתר שלנו, זה שולח לגוגל אות שאומר שהגולש מצא את מה שהוא חיפש במהירות, ויותר מזה – הוא נשאר באתר לאורך זמן, וזה בדיוק מה שגוגל מחפש.
    ככל שנראה יותר סמכותיים ואמינים בעיני גוגל, ככה הוא יקדם אותנו יותר במנוע החיפוש, מה שיביא לנו יותר המרות של לקוחות משלמים לאתר!

הלקוח ייכנס אל עמוד האודות שלנו כי הוא ירצה לראות מי בעל העסק ולהכיר אותו טוב יותר. הוא ירצה להבין האם אתם "משדרים על אותו הגל", והוא רוצה להיות בטוח שאת הפתרון שהכי מתאים לו כרגע.

כתיבת עמוד אודות נכונה תציל את העמוד לך, וככה בדיוק את הולכת לעשות את זה:

צעד#1: תספרי את הסיפור שלך.

לפני הכל, אני רוצה לנפץ לך מיתוס: עמוד האודות לא מדבר עלייך, והוא לא סובב סביבך.
הפוקוס פה הוא בעיקר על הלקוח שלך ועל איך את יכולה לעזור לו, וזה קודם כל מתחיל בלהבין מי את.

חלק גדול מהבידול שלך הוא בעצם האדם שאת, ולמרות שאת לא האישיו בעמוד האודות, אנחנו עדיין חייבות לתת איזושהי פיסת מידע רלוונטית עלינו.
אבל בשביל לדעת איזו פיסת מידע היא רלוונטית ואיזה פחות, אנחנו צריכות להסתכל על עצמנו מנקודת מבט אחרת ולצאת מהתבניות האלה של "שם, גיל, מקצוע, תחביבים". 

איך עושים את זה?
אנחנו הולכות לעשות לעצמנו רשימה שבה נפרט את התכונות שהכי מעצבות אותנו כבעלות עסק, את החוזקות שלנו, ואת החוזקות שבהן אנחנו יותר טובות מהקולגות שלנו.

ברגע שנעשה את זה, אנחנו נדע אילו חוזקות רלוונטיות אנחנו רוצות להדגיש בעמוד האודות שלנו, שיבדלו אותנו מהקולגות, ובנוסף לזה אנחנו נדע לבחור אופי כתיבה לעמוד האודות עפ"י התכונות שהכי מזוהות איתי כבעלת עסק.

לדוגמה: אם אני קלילה, מצחיקה, כיפית, זורמת – אני ארצה לכתוב את דף האודות שלי באותה הדרך, ואני ארצה גם לשלב תמונות שיגרמו לקהל הלקוחות להרגיש את הוייב הקליל שלי.

ככה יובל מלאסו מספרת את הסיפור שלה, מתוך עמוד האודות של Lasu

צעד #2: תשלבי את המסר של העסק.

כתיבת עמוד האודות שלנו צריכה להיות מעניינת, סוחפת ויוצרת הזדהות וחיבור עם הקהל.
הדרך הטובה ביותר לייצר חיבור עם הקהל, היא דרך ה"למה" של העסק.
אנחנו רוצות להראות קהל שלנו שאנחנו רוצות לעזור להם להבין שמה שהם רוכשים מאיתנו זה לא את המוצר או השירות שלנו, אלא את מה שאנחנו מאמינות בו.
מה שאומר – שהמסר שלנו חייב להיות כל כך חזק, שהוא יגרום לקהל שלנו להאמין במה שאנחנו מאמינות.

איך זה עובד?
אנחנו נכתוב את המסר שלנו בשיטה הבאה:
אנחנו קודם כל נדבר על ה"למה שלנו", אחר כך נדבר על ה"איך" ובסוף נדבר על ה"מה" שזה המוצר או השירות שלנו. קחו לדוגמה את המסר הבא:

"מאז שנחשפתי לעולם הכושר והתחלתי לרדת במשקל, מעולם לא חשבתי שלא אגיע למטרה שהצבתי לעצמי לסגל אורח חיים בריא, כי אני באמת האמנתי שאני מסוגלת לעשות את זה.  (זה ה"למה")
הסיבה שאני מאמינה בזה היא בזכות הדרך שעברתי, התסכול שחוויתי, חוויה האישית שלי והמלחמה שלי עם הירידה במשקל. (זה ה"איך")
זה מה שגרם לי לייצר את תוכנית הליווי האישית שלי שעזרה לי להשיג את המטרה. (ולבסוף, ה"מה") רוצה להצטרף?"

כל מה שאת צריכה לעשות זה לקחת את התבנית הזו, לכתוב את המסר שלך ולשלב אותו בעמוד האודות. תזכרי שאנשים לא קונים את מה שאנחנו עושים, הם קונים את הסיבה שאנחנו עושים את זה.

צעד #3: תשלבי את הסיפור של הלקוח שלך.

הסיבה שאנחנו נרצה לשלב את הסיפור של הלקוח בתוך עמוד האודות שלנו (עמוד האודות לא מדבר עלייך, זוכרת?) זה כדי שהלקוח באמת יראה את עצמו ויחשוב על עצמו בזמן שהוא "חושב" שהוא קורא עלייך.

למה זה טוב? כי ברגע שהוא קורא עלייך ומזהה את עצמו, הוא מבין שיש לך את הניסיון הטוב ביותר שיכול לעזור לו, כי את חווית והרגשת בדיוק כמו שהוא מרגיש עכשיו.
בשביל לשלב את הסיפור של הלקוח שלך בעמוד האודות, את צריכה להכיר אותו ממש טוב,
ובדיוק בשביל זה אני מציגה בפנייך את התרגיל הבא:

תעשי רשימה של כל השירותים והמוצרים שיש לך בעסק (שרלוונטיים לאתר, כמובן) וליד כל מוצר או שירות כזה, תכתבי את הדברים הבאים:

  • למי הם עוזרים? לאיזה פלח מתוך קהל היעד של העסק שלך הם מכוונים?
  • למה את עוזרת דווקא להם? למה זה חשוב לך?
  • תכתבי משפט מסכם שיעזור לך להבין איך לכתוב את זה נכון בדף האודות:

"אני עוזרת ל _______ בגלל ש _____"
אל תשכחי לכתוב רחב: תכתבי תחושות שעולות לך, רגשות ודימויים.

המטרה של התרגיל הזה היא לעזור לך להיכנס אל הראש של קהל היעד שלך ולהבין איך לשלב אותו בתוך עמוד האודות. לדוגמה, אם תיכנסי אל עמוד האודות שלי, את תראי רובריקה שמדברת על האופציה להשקיע זמן, או כסף, וזו הדרך שלי להראות לקהל שלי את עצמם.

צעד #4: תדברי בשפה של העסק שלך.

עמוד האודות בעצם משקף אותנו בתור בעלות עסק, אבל יותר מזה – הוא משקף את העסק שלנו בצד הויזואלי שלו וחושף את השפה הויזואלית המזוהה איתנו.

בשביל לגרום לקהל שלנו להבין את המיצוב של העסק, אנחנו נרצה להשתמש בשפה העיצובית של העסק גם בעמוד האודות, ובשביל שנעשה את זה בצורה מוצלחת אנחנו צריכות לשלב את שלושת העקרונות הבאים:

  • הערכים שלך בעסק.
    סט הערכים יוצר את השינוי בתפיסה העסקית של העסק שלך, והוא זה שמבדיל אותך מעסקים אחרים באותו התחום, ובכלל.

    לכן, אם הערכים שלך הם עצמאות, פרקטיות, אותנטיות, כנות ויצירתיות, את תרצי לדבר עליהם בעמוד האודות שלך.

  • צבעוניות.
    הדבר החשוב ביותר בשפה הויזואלית של העסק, כי לפי הצבעוניות שלנו הקהל יכול לזהות אותנו ברחבי הדיגיטל מבלי אפילו לקרוא את המסרים או לראות את שם העסק. יש לך פלטת צבעים לעסק? תשתמשי בה.

  • פונטים.
    חשוב להבין שגם הפונט מגלם את הערכים של העסק: אם יש לי פונט ריבועי ועבה, הראש ישר יקשר את זה לרצינות, מקצועיות, דיסטנס.

    אם אני אבחר בפונט מעוגל, מתחבר, דק – הראש יקשר את זה לעסק יותר קליל, פשוט או אולי אפילו ילדותי.
    תנסי להבין מה הפונט שהכי מתקשר לעסק שלך ומגלם את הערכים של העסק בצורה הטובה ביותר.

צעד #5: תהיי אמינה.

אמינות זה חשוב, ומטבע הדברים, אנחנו נרצה שהלקוח יאמין לנו, יסמוך עלינו וירגיש בבטן שלו איזושהי תחושה טובה לגבינו שתגרום לו לקחת את ההחלטה ולרכוש את השירות או המוצר שלנו, וזה בדיוק מה שנרצה להעביר לו בעמוד האודות.

איך עושים את זה?

  • תשתפי כמה עובדות אישיות עלייך.
    כשאנחנו משתפות עובדות אישיות ו"שוברות דיסטנס", אנחנו בעצם פותחות ללקוח פתח להכיר אותנו מעבר להיותנו בעלות עסקים.

  • תשתפי תמונות וסרטונים אותנטיים.
    תמונות וסרטונים תמיד ישפרו כל דבר בעסק שלך – אם זה בתוכן, בנראות או בערך שאת נותנת. אם אנחנו רוצות להראות אמינות יותר, אנחנו נשתף תמונות וסרטונים קצת יותר אותנטיים, בנוסף לתמונות התדמית שלנו.
    קצת מאחורי הקלעים, אולי תמונות שלך כשרק הקמת את העסק או מהעבודה הקודמת שפחות התחברת אליה אבל כן עסקה בתחום שבו את עוסקת היום.

  • תני ללקוחות לדבר.
    מה יותר אמין וסמכותי מלקוח מרוצה שאומר לקהל עד כמה הוא מרוצה?
    שיתוף עדויות בעמוד האודות יקפיץ את האמינות שלך ברגע, כי הקהל נחשף לאנשים שכבר נעזרו בך ובשירות שלך, ולא רק שהם נעזרו בו – הם גם ממליצים עליו!
מתוך האתר של לקוחה שלי, ירדן לוין

צעד #6: תניעי את הקהל לפעולה

הנעה לפעולה היא בעצם סוג של הוראה שאנחנו נותנים לקהל שלנו כדי לגרום להם לבצע את הפעולה אותה אנחנו רוצים שהקהל יבצע, כלומר אנחנו ממש מכוונות את הקהל שלנו לבצע את הפעולה הספציפית הזאת על ידי ההנעה שלנו לפעולה. 

חשוב להבין שהקהל לא צריך לחפש רמזים – הוא צריך לקרוא הוראות ברורות וליישם אותן, וזו המטרה של הנעה לפעולה בתוכן שלנו.

בשביל לבחור הנעה לפעולה שתקדם אותנו, אנחנו קודם כל צריכות לבחור את המטרה שנרצה להשיג בעקבות ההנעה לפעולה הזו. זה יכול להיות להגדיל את מספר הפניות בטופס יצירת קשר, להגדיל את מספר הכניסות לעמוד שירות מסוים, להניע את הקהל להירשם לניוזלטר שלנו וכ'ו…

אחרי שבחרתי את המטרה, הרבה יותר קל לי לבחור את ההנעה לפעולה.
ההנעה לפעולה שלי מושתתת על המטרה, ולכן אם המטרה שלי היא לגרום לקהל להיכנס אל עמוד שירות מסוים, ההנעה לפעולה יכולה להיות:

  • בואו תראו איך נוכל לעבוד ביחד 
  • כאן מפורטים כל הדרכים בהם נוכל לעבוד ביחד
  • לעוד מידע על ייעוץ פיננסי לבעלי עסקים

 

במקום הנעה לפעולה גנרית ומשעממת כמו "השירותים שלי", יצרתי פה פנייה הרבה יותר אישית, חמה ומזמינה. "האנשתי" את ההנעה לפעולה, והכנסתי את האופי שלי ושל העסק שלי.

מתוך האתר של לקוחה שלי, דניאל שפלר

אלה היו 6 הצעדים לכתיבת עמוד אודות באתר העסקי שלך.
אני מקווה שאת הולכת לקחת את הצעדים האלו וליישם אותם בדף האודות שלך בשביל באמת לראות את המעורבות של הקהל שמגיע אלייך לאתר.

לסיום,
אני אגיד שכל מה שקראת כאן הוא חלק קטן מתוך הקורס שלי – My Business Story, הקורס שילמד אותך איך לקחת את כל התוכן שקראת פה עכשיו (והרבה יותר) וליישם אותו בצורה פרקטית בעמוד האודות שבאתר שלך.

את מוזמנת לרכוש את הקורס כאן ולהתחיל ליישם!

אהבת את הפוסט? את מוזמנת לשתף אותו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

7 צעדים פשוטים ליצירת כרטיס ביקור דיגיטלי לעסק שלך בעצמך

מלאי את הפרטים כאן למטה ותקבלי את המיני קורס המפורט שילמד אותך איך להקים בעצמך כרטיס ביקור דיגיטלי לעסק ב 7 צעדים פשוטים בלבד!

אני רוצה לעזור לך לבנות את האתר העסקי שחלמת עליו!

כל מה שאת צריכה לעשות זה להשאיר לי כאן את הפרטים שלך ולספר לי קצת על העסק, ואני אחזור אלייך לשיחת ייעוץ חינמית לחלוטין שתעזור לנו להבין ביחד איזה אתר העסק שלך צריך!